Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Реалізуємо комплекс проєктів для безпеки жителів та гостей міста

Новина
12.03.2024

У Хотинській громаді реалізують комплекс проєктів, пов’язаних з безпекою учасників дорожнього руху у Хотині: пішоходів і водіїв. Водночас осучаснюють центр міста.

Раніше центр міста виглядав непривабливо через жаливі труби старої теплотраси. Опори для світлофорів теж були в неналежному стані, дроти нависали над проїжджою частиною, а нічне освітлення – недостатнє.

 

«У 2023 році ми замінили теплотрасу, яка спотворювала місто і призводила до великих тепловтрат, проклавши нові труби під землею, – розповідає міський голова Андрій Дранчук. – А тепер подбали про додаткове якісне освітлення переходів, і не лише у центрі міста. І все це – за рахунок грантових проєктів».

 

Наразі вже облаштовано освітлення на пішохідних переходах на центральній дорозі з активним автомобільним рухом, зокрема й неподалік закладів освіти:

- на 4-х переходах біля світлофорів у центрі міста,

- біля повороту на Хотинську багатопрофільну лікарню, де розташовані й інші медичні заклади,

- біля Хотинської ЗОШ №1 (тут встановлено також сучасну зупинку),

- на переході біля верхнього мініринку,

- біля міського парку.

 

– Роботи для поліпшення безпекового середовища для мешканців та гостей міста продовжимо. Адже інвестиції в безпеку – один з наших пріоритетів,– додав міський голова. – Роботи виконували працівники комунальної сфери Хотинської ТГ. Дякую усім залученим і нашій команді: відділу економічного розвитку та міжнародного співробітництва й Агенції розвитку міста.

 

Важливо, що проєктами передбачено не лише якісне нічне освітлення переходів, а й загальне підвищення рівня громадської безпеки для дітей, учителів, школярів та їхніх матерів. Проводять інформаційну кампанію із залученням молоді, будуть створені класи безпеки у закладах освіти. Відбуваються також мотиваційні зустрічі поліцейських з учнями, жінками-водіями з малим стажем водіння для підвищення впевненості на дорозі.

Проєкт «Підвищення рівня безпеки пішоходів в зонах активного транспортного руху в Хотинській ТГ» реалізовується громадською організацією «Хотинська платформа розвитку культури і туризму» в рамках проєкту «Робимо порядок денний «Жінки. Мир. Безпека» для українських жінок діючим: регіональні та секторальні рішення викликів, з якими стикаються жінки в Україні під час війни», що реалізовується за фінансової підтримки Уряду Великої Британії та виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда – Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоровʼя та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепремʼєр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше