Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У громаді створюють ще одну добровільну пожежну команду

Новина
14.02.2024

У Хотинській громаді розпочали роботу зі створення ще однієї добровільної пожежної команди, яка базуватиметься у Данківцях та зможе виїжджати на виклики у цьому та сусідніх селах.

Як відомо, при виникненні пожежі дорога кожна хвилина, тому робота місцевих волонтерських команд у сільській місцевості дуже важлива – вони приїжджають швидше, ніж рятувальники з частини у Хотині, та розпочинають боротьбу з вогнем.

– Близько двох років тому ми створили першу таку пожежну команду у селі Білівці на базі ФГ «Тарас» за сприяння депутата міської ради, керівника господарства Володимира Дубчака, – розповів Хотинський міський голова Андрій Дранчук. – І з того часу отримали багато позитивних відгуків про роботу волонтерів, які мають можливість першими прибувати на гасіння пожеж у цьому та ближніх селах, які віддалені від Хотина. Цьогоріч створюємо ще одну добровільну пожежну команду – в Данківцях, для якої вже передали пожежно-рятувальний автомобіль, наданий нашими польськими партнерами з повіту Опочинського.

Нагадаємо, у Хотинській громаді – 10 сіл, територія досить велика. Ця добровільна пожежна команда обслуговуватиме жителів Данківців та сусідніх сіл.

Міський голова Андрій Дранчук висловив вдячність депутату міської ради, керівнику ФГ Агро-Дан 2006» Віктору Бурденюку за активну підтримку волонтерського пожежного руху, а також рятувальникам 7-ї державної пожежно-рятувальної частини у м. Хотин. Важливість та відповідальність роботи з порятунку життя людей, їхнього житла та майна важко переоцінити.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше