Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Місто Хотин має ще одного побратима

Новина
23.02.2024

Нещодавно когорта міст-партнерів Хотина у Європі поповнилася ще одним побратимом – ним став Стропков (Словаччина).  Це результат перемовин і наполегливої роботи команди Хотинської міської ради зі зміцнення і розширення  закордонних дружніх зв’язків.

Під час офіційного візиту у Словаччину  20 лютого очільники міст Хотинський міський голова Андрій Дранчук та мер Стропкова Ондрей Брендза підписали договір про співробітництво. 

«Стропков – історичне місто, прекрасний муніципалітет, з яким ми вже другий рік ведемо перемовини щодо спільного партнерства. І ось ми це здійснили, – розповів Андрій Дранчук. – Стропков має розгалужену сучасну інфраструктуру: стадіони, басейни, тенісні корти, туристичні майданчики, освітні заклади, індустріальну зону. І, що важливо для нашої громади, – великий досвід участі в європейських грантових проектах».

Нові партнери домовились уже цього року спільно готувати проєктні заявки на дві масштабні європейські програми:

1) багатостороння програма Interreg NEXT Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна ;

 2) Danube Region Programme.

«Радий такому важливому для нашої громади партнерству. Далі ще більше роботи! Дякую новим партнерам за підтримку, а фахівцям відділу економічного розвитку та міжнародного співробітництва  на чолі з Любов’ю Петровою, без яких не було б такого результату!», – додав міський голова.

Довідково:

Стропков – місто в Словаччині, Стропковському окрузі Пряшівського краю. Розташоване на півночі країни, у Низьких Бескидах над рікою Ондавою. До 1940-х pp. був повітовим містом (окружний центр), з 1996 року знову адміністративний центр новоствореного Стропковського округу.

Біля міста – руїни фортеці з 1411 р., є залишки Стропковської фортеці в будівлі замку, який був колись частиною цитаделі. Населення міста – близько 10,8 тис. жителів. Тут розташовані декілька машинобудівних заводів, а також чимало стародавніх храмів і костелів.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше