Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Хотинська громада Чернівецької області Фотоекспедиція "Обличчя нових громад"

Новина
25.11.2021

Програма DOBRE

Чим унікальна Хотинська громада

Візитівкою краю є Хотинська фортеця - могутній та красивий історичний комплекс на березі Дністра. Цьогоріч тут фестивалем із реконструкцією відзначили 400 річчя масштабної битви турецької та польсько-козацької армій або ж Хотинської війни. Місцеві кажуть, що козаки захопили в османів обози з кавою та розповсюдили запашний напій Європою. Зараз каву з Хотина хочуть зробити одним із брендів громади.

Поблизу фортеці закладений унікальний приватний дендропарк. На 5 гектарах висадили більше 600 видів з усього світу. Тут можна побачити рідкісні червонокнижні та екзотичні саджанці майбутніх стометрових велетнів секвої. На терасах над Дністром проводять ботанічні екскурсії, тут можна зупинитися з наметом чи у будиночку. Поряд створюють екоклас, аби не тільки милуватися краєвидами, а й краще пізнавати природу.

В Хотинській громаді висадили найбільше в Україні лавандове поле. Вже наступного року туристи зможуть помилуватися 10 гектарами пурпурових квітів. Лаванду в селі Білівці вирощує місцевий фермер. У планах створити кооператив, залучати мешканців та переробляти лікарські рослини на олію, а громада включила плантацію в туристичний маршрут.

Хотин - танцююча громада! Тут діє пів десятка хореографічних колективів - більше 200 учасників віком від 4 до 18 років. Є й група "Супермами", тож навчаються танцям тут уже поколіннями. Танцюють усе - від народних до класичних, сучасна хореографія, хіп-хоп. А в доробку багато українських та міжнародних нагород.

Громада виграла грант і створила студію відео- та звукозапису. У будинку народної творчості та дозвілля зможуть готувати сюжети, писати музику та робити аранжування, а також знімати та озвучувати відеоролики. В планах анімаційний гурток, а також відеоблог про мешканців Хотина "Історії, що надихають".

Більше цікавих місць Хотинської громади - дивіться у фотоекспедиції за лінком https://flic.kr/s/aHsmX6mJUW

Моменти життя громади зафіксував талановитий фотограф Владислав Содель (Vladyslav Sodel).

USAID Ukraine - USAID Україна #DOBRE Український кризовий медіа-центр

Хотинська міська рада Державний історико-архітектурний заповідник "Хотинська фортеця"

Поділіться цим дописом із друзями! Нехай усі знають, які цікаві українські громади

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше