Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Верховної Ради законопроект, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку. Ліквідація місцевих бюджетів розвитку заплановано на 2023 рік.

Новина
29.10.2021
📌Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Верховної Ради законопроект, який дозволяє Міністерству фінансів і місцевим державним адміністраціям зупиняти виконання бюджетів територіальних громад, а також ліквідує бюджети розвитку. Ліквідація місцевих бюджетів розвитку заплановано на 2023 рік.
📑Проектом закону №6062 ➡ [http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72776] передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін.
🧑‍💻Аналітики Асоціація міст України проаналізували, які загрози виникають для ОМС в разі прийняття Законопроєкту №6062:
➡️Законопроєкт дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевим властям використовувати можливість накопичення цих грошей.
➡️Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі.
➡️Виникають загрози погашення середньострокових позик за рахунок коштів місцевих бюджетів (зміни до п.21 Прикінцевих та перехідні положень).
➡️Вилучення терміна «бюджет розвитку» зі статей Бюджетного кодексу позбавить органи місцевого самоврядування права на депозитне розміщення в банках.
➡️Загроза ускладнення процедур проведення внутрішнього аудиту (зміни до ст.26). ‼Урядовий Законопроєкт №6062 - це крок назад в процесі децентралізації‼
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше